Blog

Oszlasd el a tévhiteket!

2017-11-07

A szoláriumstúdiók legnagyobb ellenségei azok a tévhitek, amik a szoláriumozással kapcsolatban folyamatosan, és sajnos igen kitartóan terjednek.

Biztos, hogy mindenki hallott már néhányat: a szoliban fertőzést lehet kapni, károsítja a bőrt, bőrrákot kap az ember tőle, öregíti a bőrt, természetellenes színt ad stb. Mi tudjuk, hogy ezek nem igazak, hiszen ezzel foglalkozunk, de sok laikust meggyőznek arról, hogy inkább felejtse el a szoláriumozást. Éppen ezért fontos, hogy eloszlassuk a tévhiteket, és olyan információt nyújtsunk a hozzánk betérő bizonytalanoknak, amik kellően meggyőzőek a számukra.

Mit tehetünk, hogy eloszlassuk a tévhiteket?

• Hozzáértő személyzetet alkalmazzunk, akik korrekt módon elmagyarázzák a szolizni vágyóknak, hogyan is működik ez, és miért nem kell aggódniuk. Nem túl meggyőző, ha az alkalmazottak nem tudnak konkrét kérdésekre válaszolni, és nem tudják, hogy például adott bőrtípus esetén milyen ütemben érdemes barnulni, és milyen csővel.
• Haladjunk a korral, kövessük az új technológiákat, és a legújabb, legbiztonságosabb csöveket szerezzük be. Ez azért is jó, mert a gyakorlott szolizók egyre inkább képben vannak, keresik az újdonságokat, így lépéselőnybe kerülünk. Másrészt a bizonytalanok számára meggyőző, hogy ebből a szempontból is figyelünk a biztonságra.
• Legyenek védőeszközeink! Gondolunk itt szoláriumkrémre, védőszemüvegre stb. Sok helyen ilyesmi nincs, mindent a vendégnek kell magának biztosítani. Ha nálunk lehetőség van vásárolni krémet, vagy automatikusan adunk védőszemüveget, tapaszt, akinek szükséges, egyből látható lesz, hogy figyelünk a vendégek biztonságára, egészségére.
• Adjunk a higiéniára! A külcsín mellett fontos, hogy ha belép egy vendég a szoláriumstúdióba, ne az legyen az első gondolata, hogy fél bizonyos betegségektől, fertőzésektől. Hasznos, ha a vendégek előtt is lefertőtlenítik a gépeket, illetve erre nekik is lehetőséget adnak. A fólia használata is sokat tesz ahhoz, hogy az ember meggyőződjön a megfelelő higiéniáról.


Valós emberek, valós vélemények