Blog

Nem véletlenül van tele videóval a net!

2018-07-20

Észrevetted már, hogy a szöveges és képes tartalmak mellett egyre gyakrabban jelennek meg a videók a neten?

Sőt, néhol már többségben is vannak. Ennek oka persze logikus: sokan szívesebben néznek meg egy videót, mint olvasnak el egy szöveget, az okok erre nyilván különbözőek lehetnek. Ettől függetlenül a szövegeknek is van létjogosultságuk, de nem szabad figyelmen kívül hagyni a videók térhódítását. A marketingnek nagyon fontos eszközei a videók, amiket Te is felhasználhatsz a kommunikációd során.

Mik a videó előnyei?

Egy félperces videóban adott esetben több információt tudsz átadni rövid időn belül, mint szövegben, hiszen sokkal gyorsabban el lehet mondani a lényeget, mint amilyen sebességgel az emberek olvasnak.

A videóban a szöveg mellett ott a kép is, ami felkelti a figyelmet, vagy esetleg nyomatékosítja az elhangzottakat. Nemcsak körülírni tudsz valamit, hanem rögtön meg is mutathatod a videóban, amit szeretnél átadni.

A hang is kiváló eszköze annak, hogy kiemelj, nyomatékosíts információkat, videóban pedig ezt az eszközt kiválóan tudod alkalmazni.

Hogyan csináld?

Ha azt hiszed, hogy ehhez profinak kell lenni, tévedsz. Nem kell egy komplett stáb ahhoz, hogy összerakj egy értékelhető videót, ma már egy jobb kamerával ellátott okostelefonnal is képes vagy erre. Mondd el a videóban, amit szeretnél, vedd fel hozzá, ami szükséges a tartalomhoz. Az utómunkákat bízhatod hozzáértő személyre, de ha csak néhány vágás szükséges, akár magad is megcsinálhatod.

Persze nem azt akarjuk mondani, hogy egy elképesztően gagyi videóval is sikered lesz, ez nem lenne igaz. Az viszont igaz, hogy nem a profizmus a lényeg, hanem a tartalom, a lendület, hogy legyen benne valami, amiért megnézik. Már a témaválasztás is sokat számít, de ha jó a stílusod, garantáltan népszerűek lesznek a videóid! A lényeg, hogy ne húzd a végletekig, légy lényegre törő, mert senki sem fog végignézni egy félórás videót. Röviden adj át fontos és értékes információkat!


Valós emberek, valós vélemények