Blog

Nálad le szoktak égni a szoliban…?

2018-04-24

Mindenki látott már olyan embert, aki a tél közepén rákvörösre volt égve, és hacsak nem a Bahamákon nyaralt az illető éppen, elég valószínű, hogy ezt a szolárium okozta.

Amellett hogy eléggé kínos paprikavörös fejjel mászkálni, főleg akkor, ha éppen nincsen nyári szezon, ez veszélyes is a bőrre. Sokan emiatt is óvakodnak a szoláriumtól: félnek attól, hogy ha véletlenül rosszul mérik fel, hogy mennyi időt tölthetnek a gépben egyszerre, annak az lesz a következménye, hogy leégnek, és a szép barna szín helyett csak vörös bőrt, fájdalmat és hámlást kaphatnak.

A feladatod: eloszlatni ezt a félelmet

Ha azt akarod, hogy nagyobb forgalmad legyen, és ennél nagyobb bizalommal forduljanak az emberek a szolárium stúdiód felé, gondoskodnod kell arról, hogy nálad ilyesmi ne történhessen meg, és ezt persze megfelelően kommunikálni is kell majd. Hogy elkerüld az ehhez hasonló kínos helyzeteket (ami egyébként kifejezetten rossz rossz fényt vet magára a szoláriumra is, nemcsak arra, aki éppen leégett), érdemes beszerezni a megfelelő eszközöket, és az sem árt, ha személyzet képes tanácsokat adni a barnulni vágyóknak.

Biztonságos csövek

Ma már nagyon biztonságos szoláriumcsöveket lehet beszerezni, amiknél maximalizálva van a sugárzás azért, hogy ha a delikvens hosszabb időt tölt a gépben, akkor se égjen paprika pirosra. Egyébként pont ez a legnagyobb előnye a szoláriumnak a természetes napfénnyel szemben is: míg utóbbi esetben teljesen szabályozatlan, hogy mekkora sugárzás éri a bőrt, addig a szoláriumban ez nincs így, egészséges keretek közé van szorítva. Ha ilyen csöveket szerzel be, és erre kellőképpen fel is hívod a vendégek figyelmét, akkor a te szoláriumodat biztonságosabbnak fogják ítélni az átlagnál, és szívesebben fognak hozzád járni barnulni.

Hozzáértő személyzet

Nagyon kiábrándító, amikor egy szoláriumban a személyzet láthatóan csak azért van ott, hogy beszedje a pénzt a gépek használatáért, de érdemi segítséget nem tudnak nyújtani akkor, amikor a vendégnek kérdése van. Éppen ezért, érdemes figyelmet fordítani arra, hogy olyan embereket alkalmazz, akik releváns tanácsokkal tudják ellátni a vendégeket, például a bőrük védelme szempontjából is. Ezzel az egyik legnagyobb félelmet és bizonytalanságot tudod eloszlatni a szoláriumozással kapcsolatban, jó néhány újabb vendéget szerezve így. Az alkalmazottak megfelelő felkészítésére, képzésére időt és energiát kell fordítania a szolárium szalon üzemeltetőjének. A professzionális forgalmazó cégek szolgáltatásai közé tartozik a személyzet felkészítésében, oktatásában való részvétel.

 

 


Valós emberek, valós vélemények