Blog

Milyen fotókat használj a posztjaidhoz?

2018-06-13

Ejtettünk már szót arról, hogy a közösségi médiában való posztolás mennyire fontos kommunikációs eszköz napjainkban, és arról is, hogy mikről érdemes posztolni, hogyan találhatsz témákat, amik hosszabb távon is lekötik a követőidet.

Külön említést érdemelnek azonban a képek, ugyanis meglehetősen vizuális világban élünk, és a kép az, ami leginkább képes felkelteni az emberek figyelmét.

Gondolj bele: amikor görgetsz a Facebookon, mennyire figyelsz fel egy kép nélküli szövegre? Nagyon sokan meg se állnak, görgetnek tovább. Ellenben ahol olyan kép van, ami felkelti az emberek figyelmét, azt sokkal többen fogják olvasni. A teendő tehát egyszerű: megtámogatni a posztjaidat figyelemfelkeltő képekkel.

Na de milyenek a jó képek?

Kapcsolódnak a témához. Be szokták vetni, hogy a témához kicsit sem kötődő, ellenben vicces képpel hívják fel a figyelmet a posztra, de ez nem annyira jó taktika, ugyanis nagy a valószínűsége, hogy végül csalódást kelt. Nem jó cél, hogy bárkivel elolvastasd a posztodat, az a jó cél, hogy olyanokkal olvastasd el, akiket érdekelhet a mondanivalód – épp ezért kell a képnek utalnia rá.

Vicces, sokkoló, vagy egyéb módon figyelemfelkeltő. Egy poszt esetében a kép nem csak kiegészítő, hanem figyelemfelkeltő eszköz. Éppen ezért olyat kell választanod, ami valamiért megragadja az embereket. Ez lehet akár azért, mert vicces, vagy épp azért, mert megdöbbentő – persze azért maradj a jó ízlés határain belül.

Jó minőségűek. Ne rakj rossz minőségű, homályos, szellemképes fotót a posztodhoz, mert nagyon rossz hatást kelt. Annyi jó minőségű fotó van az interneten, nem érdemes olyanokkal bíbelődni, amik rosszabbak, mert inkább negatív hatást keltesz vele.

Nem elcsépeltek. Vannak fotók, amik rendszeresen felbukkannak a közösségi oldalakon. Viccesek, jók, de egy idő után unalmasak. Igyekezz olyanokat keresni, amik nem jönnek szembe minden héten – még jobb, ha teljesen egyedi fotókat közölsz, amennyiben a posztod tartalma megkívánja.


Valós emberek, valós vélemények