Blog

Hogyan előzd meg a fertőzéseket és higiéniai problémákat?

2017-11-15

A szolárium egyre elfogadottabb, de még mindig egy olyan terület, ahol sok a vita, és még több a tévhit. Ezzel csak az a baj, hogy potenciális felhasználókat riasztanak el, ami nyilvánvalóan nem lehet célunk.

Az ellenérvek főként az egészséget célozzák, és ez elég nyomód ahhoz, hogy sok tapasztalatlan szolizni vágyó megijedjen, és inkább lemondjon a barnulásról. És itt most nem feltétlenül a bőrrákkal kapcsolatos félelemre gondolunk, hiszen minimális utánajárással odáig már eljuthat az ember, hogy látja, megfelelő körülmények között, a modern csöveknek hála ez már nem valós félelem. Sokkal inkább ijesztőek a különböző fertőzések, amiket szoláriumokban lehet összeszedni, legalábbis állítólag.

Minden szoláriumot üzemeltető tudja, hogy ez azért nem teljesen alaptalan. Biztos, hogy te is láttál már olyan stúdiót, ahová nem tudnál jó érzéssel betérni. Sajnos pont ezek azok, amik rossz hírét keltik a szoláriumnak, de sokat tehetsz azért, hogy a te szalonod bizalomgerjesztőbb legyen.

A tisztaság és a higiénia hiányára nem lehet kifogás!

A legfontosabb, hogy a gépek és a csövek is legyenek modernek. Ez nem kis beruházás, de hamar megtérül, ha haladsz a korral. A szolizók tudatosabbak, mint valaha: utánaolvasnak a neten, ezért tisztában vannak vele, milyen lehetőségek vannak, és bizony keresik is őket. Ha nálatok régebbi, idejétmúlt technika jellemző, sokkal kevesebb vendégre számíthatsz. És nemcsak a színeredmény miatt, hanem a bőr védelme miatt is.

Nagyon sokat nyom a latban a higiénia: tényleg rengetegen vannak, akik félnek a fertőzésektől, így ha a szalonban nem tökéletes a tisztaság, be sem fognak menni. Valljuk be, jogosan. Alapvető a rendszeres és gyakori takarítás, a fertőtlenítőszerek használata a gépeken. Jó, ha a vendégnek is van lehetősége saját magának áttörölni, mielőtt használja, de fóliát is biztosíthatsz. Minél tisztább a szoli, és minél jobban ügyelsz látványosan a fertőtlenítésre, annál jobban el tudod oszlatni a félelmeket.


Valós emberek, valós vélemények