Blog

A magasabb D-vitamin szint csökkenti a rák esélyét

2017-08-03

Az Európai Szolárium Egyesület (ESA) sajtóközleménye alapján állíthatjuk, hogy kutatások bizonyítják, hogy bizony érdemes napozni!

Brüsszel, 2017. április 21. – Egy új tanulmányban kutatók kimutatták, hogy a megnövelt D-vitamin szint jelentősen csökkenti a rák kockázatát: ha a szervezet D-vitamin szintézise megfelelő kalcium szint mellett zajlik le, a rák kialakulásának általános kockázata 30 %-kal csökken.

A rendszeres és mérsékelt napozás ismételten a legtermészetesebb és leghatékonyabb módszernek bizonyult a D-vitamin előállítására, ráadásul pozitívan befolyásolja a kedélyállapotot és védelmezi az immunrendszert.

Frank Harbusch, az Európai Szolárium Egyesület (ESA) főtitkára kifejtette: „Jelenlegi életstílusunkra jellemzően az emberek idejük nagyobb részét zárt térben töltik, kevés lehetőségük van a napfény élvezetére még a napfényesebb hónapokban is. Ez a tanulmány megvilágítja a D-vitamin egészségünkre gyakorolt fontos hatását, különös tekintettel a rákmegelőzésre.”

Korábbi jelentős kutatások szerint is a rák kockázata 67%-kal csökken, ha a D-vitamin szint eléri a 40 ng/ml értéket, összehasonlítva a 20 ng/ml értékkel. Manapság a 20 ng/ml értéket az elégséges érték minimum küszöbértéknek tekintik.

Ha meg akarunk bizonyosodni afelől, hogy kiaknázzuk mindazokat a fantasztikus egészségügyi előnyöket, amelyeket a megfelelő D-vitamin szint kínál, első lépéként ellenőriztetnünk kell D-vitamin szintünket lehetőleg évente kétszer, a nyár és a tél közepén, hogy a legmagasabb, ill. a legalacsonyabb értékekkel tisztában legyünk.


Valós emberek, valós vélemények