Blog

Fontos információk - Koronavírus

2020-03-20

Néhány fontos információ a koronavírus körül kialakult helyzetről.

Kedves Partnereink, Kedves Szoláriumosok, kedves Kollégáim

 Az év első hónapjaiban a Hollandimpexes kollégáimmal együtt a cég 30. születésnapjára készültünk, nagyon sok kedves meglepetéssel Nektek, de az élet átírta most a fontossági kérdéseket.

Több nagyon fontos kérdésben szeretnék állást foglalni. Lehet, hogy valaminek nagyon fogtok örülni, de nem fogtok mindenben egyet érteni velem, de a mai napi információm alapján szeretném megosztani a véleményem, tudásom.  

A koronavírussal kapcsolatosan nagyon sok kérdés merült fel:

Nagyon fontos információ!

A tegnapi Kormány döntés alapján ágazatunkra még nem igazán gondoltak, ezért a Magyar Szolárium Egyesület levelet írt Miniszterelnök Úrnak, melyben kérte a pozitív elbírálást. A levél teljes tartalma megtalálható a www.szolariumegyesület.hu weboldalon.

Nyitva legyünk-e, vagy ne?

A mai napi szabály szerint az üzletek 15.00 óráig tarthatnak nyitva.  Felmerült a kérdés, hogy a szolgáltatás ebbe a kategóriába tartozik-e, vagy sem, az automata szoli egyáltalán üzlet-e?

Felmerült a kérdés, hogy az UV sugárzás (UVA és UVB) fertőtlenítő hatású-e és ezt komolyan kommunikáljuk-e, hogy a forgalom növekedjen.

A két téma eltér, de a véleményem szerint összefügg.  Egyet értek azon állításokkal (tanulmányok alapján állítom), hogy a szoláriumozás kapcsán, ténylegesen ugyanúgy, mint a napfény által történik vírus és baktérium „irtás”, DE!  Józan ésszel gondoljuk át, hogy hogyan ér el a vendég ruhátlanul a szoláriumba?  Bejön, egyszerre több ember is, ruhában, megfogja a kilincset, pénzt fog meg, viszonylag egymással közel a kolléganőnkkel elbeszélget, akár megfogdossa a krémeket, egyéb árukat, esetleg használja a mosdót, utána bemegy a szoláriumba, használja ismét az ajtókilincset, fogast, a ruháját leteszi, valamilyen tárolóra. Szoláriumozik és a teste némi fertőtlenítést kap. DE ezután felveszi a nem fertőtlenített ruháját, ismét megfogja kilincseket.  Minden tiszteletem a Szoláriumban dolgozó kollégáké, de nincs az a fertőtlenítő mennyiség, nincs az az idő és erő, amivel ezt a nagy- és felmérhetetlen területet át tudnák fertőtleníteni minden egyes vendég után.

Tovább mennék és visszakérdezek a stúdiótulajdonosoktól: A szoláriumban dolgozó kolléganő kap megfelelő tájékoztatást, védőeszközt és fertőtlenítőt? Felelősségteljesen ki tudjuk-e ezt jelenteni?

Ha meg tudjuk tiszta lelkiismerettel hozni azt a döntést, hogy a fertőtlenítést és a kollégáinkat megóvtuk, mégis hány embert engedjünk be egyszerre a stúdiónkba?

Jön a kedvenc automata stúdiós kérdés: Ugye továbbra is, akár éjjel nappal nyitva lehet-e az automata szolárium? A válaszom kérdés: törvény, vagy a józan ész alapján válaszoljak?  A törvényt mindenki tudja, de napi egy takarítással, felügyelet nélkül tényleg nyitva akarja valaki tartani ezeket a stúdiókat?  Hol van a felelősség, a lelkiismeret?

Tudom! Mérhetetlenül nehéz döntés. Ha kinyitok, veszélyeztetem a kollégáimat, vendégeimet és a velük kapcsolatban lévőket, hogy megfertőződjenek, vagy hordozókká váljanak.  Ha nem nyitok ki, akkor nincs bevétel és veszélyeztetem a saját és a kollégáim megélhetését.

A mi döntésünk:  Ideiglenesen bezártuk a szolgáltatásokat biztosító üzleteinket, azzal hogy most azt segítsük, hogy minél kevesebb kontaktus jöjjön létre és amennyire lehet vigyázzunk az emberekre.

 

Szolárium nagykereskedés:

Nem vagyunk hajlandóak arra biztatni ügyfeleinket, hogy most beruházást kezdeményezzenek a szoláriumozás területén. Javasoljuk, hogy a pénzügyi erőket a saját és a kollégák fennt- és megtartására fordítsák!  Mi Hollandimpexesek a szezonra készültünk így a mi raktárunk tele van szoláriumcsővel, krémmel és egyéb kiegészítőkkel. Amennyiben a helyzet változik, azonnal ki tudjuk az ügyfeleket szolgálni. Nekünk veszteség, ha nem vásároltok, de az árukészletünk, mint mindig stabil, ebből a szempontból az ügyfeleink biztonságban vannak.  Kérek mindenkit, hogy ne dőljön be a telefonálgatóknak, hogy most van a világvége és most tárazzon be!!! Igérem, hogy lesz áru, az áremelés a meglévő árukészlet erejéig, ami jelentős, nem esedékes.

Bármilyen kérdéssel forduljatok bizalommal kollégáimhoz, akik  emailben, telefonon 8.00 -15.00 óráig készséggel állnak rendelkezésre.  Rövidített nyitva tartással, csökkentett létszámú kereskedővel biztosított a folyamatos tájékoztatás, az esetleges kiszolgálás. 

Amennyiben mégis árura van szükség, szigorú szabályokat kell betartani: 

  • bármilyen terméket kérünk telefonon, emailban, webshopon keresztül megrendelni. Amennyiben lehetséges, futárszolgálattal elküldjük az árut., a fizetés lehet előre utalással, vagy utánvéttel (bankkártyás fizetéssel!)
  • ha mégis személye átvételre van szükség, a megrendelés akkor is telefonon, emailben lehetséges, az árut összekészítjük és kényelmes körülmények között, de az udvaron kell átvenni.
  • a kijáró üzletkötők munkáját egyenlőre szüneteltetjük.
  • amennyiben bármilyen influenzára, megfázásra utaló jelet látunk az ügyfélnél, természetesen a személyes jelenlétkor, a kiszolgálást azonnal megtagadjuk, a telephelyünkről távozásra szólítjuk fel.

Megpróbálunk nagyon óvatosak lenni, az egészséget tartjuk a legfontosabbnak ebben a helyzetben. Szigorúan, szabályok szerint fertőtlenítünk (kezet, tárgyakat, autókat, amit csak tudunk). Tárgyakat, árut pénzt, fertőtlenítünk UVC-s fertőtlenítő készülékkel, folyamatosan mennek a szintén UVC-s légtisztítók, a Hollandimpexes kollégák nagyon fegyelmezettek és aki csak tud otthonról dolgozik.

Germicid üzletág

Sokan tudjátok már, hiszen sok hírben megosztottuk már, hogy az UVC fény amit „lát” elpusztítja a vírusokat és baktériumokat.

Jelenlegi helyzetben óriási szükség van berendezéseinkre, hiszen a kórházakban, idősek otthonokban orvosi várókban, közösségi helyiségek és azokban lévő tárgyak fertőtlenítése lényegesen egyszerűbb és precízebb ezzel a berendezéssel.  A levegőtisztító berendezéseknél minden a berendezésen áthaladt levegő vírus és baktérium mentes.

Kollégáim ebben az időszakban erőn felül dolgoznak. Kereskedők, szervizesek, lakatosok, mindenki egységben azon fáradozik, hogy megfelelő mennyiségű berendezés álljon a rendelkezésre, illetve megfelelő mennyiségű alapanyagot tudjunk beszerezni a gyártáshoz.

MINDENKINEK kitartást kívánok és jó egészséget!

 

Parditka Julianna
ügyvezető


Valós emberek, valós vélemények